WordPress Resources at SiteGround

Mensen motiveren om afstand te houden

De maatschappij moet samenwerken om het COVID-19 virus te bedwingen. Elkaar op fysieke afstand houden en sociale isolatie lijken hierbij de belangrijkste middelen. Dit zijn middelen die burgers zelf kunnen doen.

Om dit gedrag te stimuleren en tevens te overzien, is het van maatschappelijk belang om te weten in welke mate men afstand toepast, binnen blijft of zich door een (woon)plaats beweegt. Hiervoor kunnen we bestaande technologie inzetten om het menselijk gedrag in onze maatschappij de gewenste richting in te bewegen. Denk aan apps op mobiele telefoons. Of het gebruiken van informatie van het mobiele telefoon netwerk.

Binnen de geldende privacy kaders zijn er technische middelen die dit gedrag meten en zichtbaar kunnen maken, met als doel de mensen te informeren en motiveren om dit gedrag serieus op te volgen. Mocht privacy een onoverkomelijke barrière vormen, kan zelfs nog de overweging zijn om deelnemers de vereiste uitdrukkelijke toestemming te vragen hun mobiele telefoon te voorzien van een app, die de locatie deelt. Daarmee stemt men, net zoals voor commerciële apps, zelf in om de locatie te gebruiken voor dit doeleinde.

Deze reeks geeft een eerste denkwijze van een systeem dat onze maatschappij, en anderen, hiermee kan helpen. Maar hierin zullen wat controversiële ideeën staan rondom privacy voor een acuut maatschappelijk belang. Mocht dit beeld je inspireren, of weet je dat er al grote stukken systeem hiervoor bestaan, dan laat het me weten. Het was hoe dan ook een genot om hierover na te denken als technologie- en psychologie enthousiasteling!

#people #data #progress

 
 

 

 

This Post Has One Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Leave a Reply