Mensen motiveren om afstand te houden

De maatschappij moet samenwerken om het COVID-19 virus te bedwingen. Elkaar op fysieke afstand houden en sociale isolatie lijken hierbij de belangrijkste middelen. Dit zijn maatregelen waar burgers zelf hun verantwoordelijkheid voor moeten nemen.

Om dit gedrag te stimuleren en tevens te monitoren, is het van maatschappelijk belang om te weten in welke mate men afstand van elkaar houdt, binnen blijft of zich door een (woon)plaats beweegt. Met de inzet van bestaande technologie kunnen we het menselijk gedrag binnen onze maatschappij in de gewenste richting laten bewegen. Denk aan een app op de mobiele telefoon of het gebruik van informatie van het mobiele netwerk.

Binnen de geldende privacy regels zijn er technische middelen die dit gedrag meten en zichtbaar kunnen maken, met als doel de mensen te informeren en motiveren om dit gedrag daadwerkelijk op te volgen. Mocht de privacy een onoverkomelijke barrière vormen, is het een overweging om deelnemers de vereiste toestemming te vragen een app te installeren die ieders locatie deelt. Net als bij een commerciële app, stemt men hiermee zelf in om de locatie hiervoor te gebruiken.

Deze reeks geeft een eerste denkwijze van een systeem dat onze maatschappij en anderen kan helpen. Er zullen controversiële ideeën zijn rondom privacy voor een acuut maatschappelijk belang. Mocht dit beeld je inspireren, of ben je al bekend met grote stukken systeem, laat het me weten.Het was hoe dan ook een genot om hierover na te denken als technologie- en psychologie enthousiasteling!

#people #data #progress

Lees in deze reeks ook:

  1. Mensen motiveren om afstand te houden
  2. Informeren en motiveren
  3. Systeem architectuur
  4. Data objecten en “business” intelligence
  5. Data model
  6. Nauwkeurigheid
  7. Technische en software matige uitdagingen en ideeën hierover.
Uw (gemiddeld) oordeel over deze tekst en haar informatieve lading. Dank voor de feedback!
8.3/10